Eenheid is de nieuwe angst.

Eenheid is de nieuwe angst.

“De bewegingsvrijheid van Europese vrouwen staat onder druk door immigranten uit moslimlanden.” kopt de Telegraaf.

Wat Hirsi Ali zegt is iets genuanceerder.

Ze zegt: Alle vrouwen: wit, zwart, jong of oud zullen getroffen worden door de aanwezigheid van mannen uit landen waar ze niet gewend zijn om vrouwen te respecteren.

Ze spreekt over mannen uit immigratielanden waar mannen gewend zijn om respectloos met vrouwen om te gaan, vastgrijpen, aanvallen, en lastigvallen.

Hirsi Ali bezoekt ook een Moskee met een vrouwelijke Imam : „In de Ibn Ruschd-Goethe moskee zag ik mannen en vrouwen gewoon naast elkaar zitten. De imam is een vrouw die geen hoofddoek draagt. Ze gaf een preek, zó vredig. Ik dacht dat ze na het bidden zouden gaan yoga’en. Als alle moskeeën en imams zo waren, zouden we niet zo vaak spreken over islam en integratie. Maar weet je wat het is: je moet drie trappen op en op elke verdieping staat een politieman. Zoveel landen en imams hebben tegen deze moskee geprotesteerd. De oprichter, Seyran Ateş, wordt ernstig bedreigd.”

Zijn Hirsi Ali, Seyran Ateş en vele andere vrouwen de Maarten Luther en Johannes Calvijn van deze tijd? Hun verzet maakte toendertijd een einde van een ideaal; de christelijke staat waarin de paus en keizer samenwerkte. Is dat wat we nu in Europa en het Oosten zien een herhaling? Vrouwen zijn met een opmars bezig! Veel vrouw verzetten zich tegen het ideaal van een Moslimstaat binnen en buiten Europa. Vrouwen verzetten zich tegen machtstaten die hun rechten als mens ontnemen. De dreigingen, angsten, onderdrukkingen, haat en vooroordelen hebben we zelf gecreëerd. Nu mogen we het tegenovergestelde manifesteren. Vrouwen zullen hun rechten als mens claimen om vrijheid te creëren voor allen, wit of zwart, jong of oud, man of vrouw.

Eenheid is de nieuwe menselijke Staat.

Bron: Telegraaf, Silvan Schoonhoven.

Back to Top