5|Mozambique, Turtles and Earth

5|Mozambique, Turtles and Earth

In plaats van Marroko gaan we eerst naar Mozambique. Waarom? Geen idee?

In meditatie van 6 februari hoorde ik ‘Mozambique, Turtles en aarde’. Nee, ik channel niet. Ik ben in gesprek met mijn hogere zelf en gidsen. Ik praat met mezelf šŸ˜‚šŸ˜‚.

Zeeschildpadden behoren tot een van de ‘ancient’ reptielen, hun geschiedenis en wijsheid zijn miljoenen jaren oud. Mozambique is een thuishaven voor 5 soorten zeeschildpadden.

De Leatherback, Loggerhead, Green, Olive Ridley and Hawksbill schildpadden

Deze vijf soorten concurreren niet om voedsel of ruimte en zijn een indrukwekkend voorbeeld van de bezetting van verschillende niches die leidt tot een harmonieus bestaan.

Over heel de wereld is de schildpad geliefd. Waarom? De schildpad staat symbool voor moeder aarde, voor eenheid, vrede en waarheid.

De schildpad vertelt ons vertrouwen te hebben in ons pad. Het moedigt ons aan geduldig en langzaam te bouwen aan eenheid door te vergeven. Aan rust door het ‘ei’ te leggen. |De schildpad nestelt zijn ei in het zand (In the mud)|Wat jou toebehoort komt naar je toe, “nurture, care, play, magic, create and inspire”, alles wat eenheid bevordert.

Mozambique is woonplaats van 5 soorten zeeschildpadden. Er zijn 5 oceanen: De grote of stille oceaan, de Atlantische Oceaan, de Indische Oceaan, de Zuidelijke Oceaan, de Noordelijke Ijszee.

Net zoals alles in de wereld de mens is naast een bedreiging voor zichzelf ook een bedreiging voor de oceanen en de schildpadden. Wereldwijd zijn er 7 Zeeschildpadden, de Flatback en de Kemps Ridley schildpad had ik nog niet genoemd. Ze vertegenwoordigen de werelddelen: Africa, Aziƫ, Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Australiƫ en Antartica. Zij dragen de wereld op hun schouders.

Hun boodschap mag duidelijk zijn. Zij zijn de bewakers van moeder aarde, de oceanen en de werelddelen, zonder hun is er geen leven. Zij brengen de boodschap om vol te houden, om te blijven creĆ«ren. Zij vertellen dat een nieuwe frisse wind (energie) voor zuivere zuurstof zal zorgen. Dit zal de mens in spirit doen ontwaken. Het zal de ( ziels) ogen openen zodat er onderscheiden mag worden wat werkelijke waanzin en gekte is. Het vernietigen of bewaren van de aarde. Als de mens begint met het samenwerken met de dieren en de natuur door ‘in the mud’ te spelen (leven) dan komt alles tot rust. Het Afrikaanse continent staat voor ‘het weten’, het herbergt kennis van mogelijkheden om het collectief te dienen.

Back to Top