Verkiezingsuitslag

Verkiezingsuitslag

Of je nu juicht of huilt om de uitslagen. Feit blijft, we willen allemaal hetzelfde: veiligheid, voorspoed en vrijheid. We willen het alleen niet met elkaar.

Zelfhaat

Zelfhaat zit in de weg. We houden niet voldoende van onszelf. De moslim, de nederlander, de asielzoeker of allochtoon is een spiegel. Het liefst geven we elkaar de schuld van alles wat een mens mens maakt. De mens kent een diversiteit aan religies, temperamenten, waarden en normen en een verleden.

Me First

Terrorisme, nationalisme, fascisme zijn gereedschappen van zelfhaat. Door alles heen klinkt “me first”. Dat is wat zelfhaat doet. Het projecteert onze grootste angsten naar buiten toe om ons te beschermen tegen onze grootste vijand, wijzelf. Daarom is het logisch dat het klimaatakkoord wringt en is nationalisme een veilige strohalm.

Humanisme staat aan de andere kant van het spectrum. De brug tussen zelfhaat en zelfliefde staat op instorten. “Me first” is een mooi uitgangspunt maar alleen als we de energie hierom heen kunnen transformeren. Me first als een proces naar zelfliefde.

Zelfliefde kopen

Een rijke man benaderde Jezus en vroeg hem wat hij moest doen om eeuwig te kunnen leven. Jezus antwoord was simpel; ga naar huis verkoop alles wat u bezit geef het geld aan de armen, dan zal je een schat in de hemel bezitten, kom dan terug en volg mij.

De bereidheid om rijkdommen die vanuit zelfhaat waren verdiend weg te geven om vanuit zelfliefde nieuwe rijkdommen te vergaren was een brug te ver! De rijke man wilde zelfliefde kopen.

De rijke man dat zijn wij😀 we hebben een wereld opgebouwd vanuit zelfhaat. De gevolgen hiervan worden steeds zichtbaarder, ons klimaat, de natuur, de mens. Alles toont ons dat we moeten veranderen. Maar net als de rijke man willen wij zelfliefde kopen of omkopen en dat gaat niet.

De verkiezingsuitslag laat (hoe gek ook) zien dat we aan het groeien zijn. Accepteren en erkennen dat er angst, boosheid en haat heerst is een stap in de juiste richting.

Als alle rassen/mensen een zielsonderzoek aandurven en zelfliefde ontdekken, dan is de politiek, economie en de maatschappij zoals we die nu kennen ( verdeel en heers) overbodig.

Back to Top