Werk jij bij de gemeente?

Werk jij bij de gemeente?

Stel dat je vandaag begint om je things to do lijst in de prullenbak te gooien! Loop dan naar de koffieautomaat voor een kopje koffie, terwijl je op je flex/vaste plek zit en je koffie drinkt probeer dan te voelen (crazy) wie vandaag jouw hulp het meest kan gebruiken. Nee, niet vanuit controle, macht of regels maar stel oprecht de vraag:

Wie heeft vandaag mijn aandacht nodig? Niet vanuit oordeel maar vanuit liefde.

Vervolgens pak je de telefoon en vraagt: hoe gaat het met je? Na dit gesprek noteer je wat voor gedachtes er in je opkwamen. Noteer achter elke gedachte de letter M, E of L. Macht, Ego of Liefde. De MEL methode. Mocht je vandaag een pittig gesprek hebben ingepland voor het  stopzetten van een uitkering, een waarschuwing, alles wat onder macht valt. Geef in plaats daarvan een Tulp. Heb je daar geen budget voor? Jumbo € 2,49. Twee bos tulpen €5,– .

Als je leidinggevende vraagt

Ben je gek of zo?

Dan zeg je, ja, ik ben gek op mensen. In de middag zou je met andere collega’s kunnen bespreken wat te doen om meer liefde in je werk te stoppen. Of hoe om te gaan met complexe cases….mensen . En hoe jullie de MEL methode vaker kunnen inzetten.

Mocht je eind van de dag nog een tulp overhebben, de receptionist houdt ook van bloemen. Maar waarom krijgt ze de tulp? MEL…..

Heb je nog meer “dream on scenario’s nodig”. Volg this Crazy Chick blog

Back to Top